Kulatá plec - čestr sušený vzuchem 100g
Detailní popis produktu
V Amase znají osvědčený recept na uzeninu z hovězí kulaté plece neboli falešné svíčkové. Libový sval řezníci nakládají na tři týdny do soli a kořenící směsi, ve které voní především jalovec, rozmarýn a skořice, a poté ho dají na dva až tři měsíce sušit. Specialitu můžete servírovat jako předkrm, třeba na způsob carpaccia s trochou citronu, olovového oleje a hoblinkami parmezánu, a nebo nakrájet do salátů, sendvičů a všude tam , kam byste s chutí přidali sušenou šunku. Postup výrovy i chuť kulaté plece odkazuje k italské bresaole, která pochází z Lombardie.
Před konzumací nechejte na temperovat při pokojové teplotě.
Výživové údaje na 100 g
Energie 689 kJ / 163 kcal
Tuky 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g
Sacharidy 0.5 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 33,7 g
Sůl 3,8 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.